server چیست؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت: سرور یک دستگاه (کامپیوتر) همیشه روشن است که در تمام ۲۴ ساعت شبانه روز به اینترنت متصل است و آماده ارائه خدمات به کلاینتها (Client) می باشد.کامپیوتر شخصی شما نیز می تواند به عنوان server مورد استفاده قرار گیرد.
از طرفی سرورها اطلاعات و داده ها را درون خود ذخیره می کنند،منابع را به اشتراک می گذارندو یک سری عملیات های از پیش تعریف شده را اجرا می کنند، و بسیاری کارهای دیگر که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار می دهیم.
سرورچیست؟ سرور به معنای سرویس دهنده می باشد؛ به عنوان مثال وقتی شما یک صفحه اینترنتی را باز می کنید؛ تمامی عکس ها ، متن ها، قالب ها و … که برای شما به نمایش در می آید ، توسط server فراهم شده است.در واقع شما به عنوان کاربر(به کاربر کلاینت نیز گفته می شود) وقتی آدرس یک سایت را در مرورگر خود وارد می کنید ، درخواستی مبنی بر دریافت اطلاعات آن سایت و نمایش آن را دارید؛ بنابراین server درخواست شما را دریافت کرده و اطلاعات لازم را به سمت مرورگر شما ارسال می کند و شما قادر خواهید بود که وب سایت مورد نظرتان را مشاهده کنید.
کامپیوتر سرور چیست؟همان طور که در ابتدا اشاره کردیم،کامپیوتر شخصی هر فرد می تواند به عنوان یک server مورد استفاده قرار گیرد.اما کمتر کسی این کار را انجام می دهد.چرا؟
جواب ساده است.کامپیوتر های شخصی دارای قدرت سخت افزاری کمتری نسبت به server های قدرتمند امروزی هستند ، هم چنین تضمینی وجود ندارد که سیستم شما در تمام ۲۴ ساعت شبانه روز روشن بوده و به اینترنت متصل باشد.
server های امروزی دارای پشتیبان های قوی برای برق رسانی هستند، که در صورت قطع برق server بدون مشکل به کار خود ادامه دهد.همچنین اینترنت متصل به server ها از سرعت بسیار بالایی برخوردار است، که در سیستم های شخصی این کیفیت وسرعت مشاهده نمی شود.
server ها اهداف مختلفی را دنبال می کنند ، به عنوان مثال برخی server ها فقط برای ذخیره و دانلود اطلاعات استفاده می شوند،برخی به عنوان میل سرور (mail server) شناخته می شوند.از بعضی server ها برای راه اندازی وب سایت ها استفاده میشود.به طور کلی بسته به نیاز و شرایط ، سرور ها انواع و عملکرد های مختلفی دارند که در ادامه آن ها را بیان می کنیم.
انواع مختلفی از server ها وجود دارد که همگی عملکردهای متفاوتی را از خود نشان می دهند. بسیاری از شبکه ها شامل یک یا چند نوع سرور هستند.در ادامه انواع سرور و کاربرد آنها را بررسی می کنیم.
انواع سرور:
web server چیست؟ این server ها اطلاعات ذخیره شده را از یک وب سایت اینترنتی به رایانه شخصی شما متصل می کنند. سرورهای وب اطلاعاتی را برای اینترنت ذخیره می کنند که از طریق کد “HTTP” و “HTTPS” بازیابی شده و به مرورگر وب شما ارسال می شود. این یکی از پرکاربردترین انواع سرورها می باشد که در طراحی سایت از آن استفاده می شود.
فایل سرورها ، فایل ها را ذخیره و توزیع می کنند. چندین کاربر ممکن است فایل های ذخیره شده در یک server را به اشتراک بگذارند. به عنوان مثال سایت های موزیک یا فیلم و سریال از این نوع سرو ها استفاده میکنند.
application server چیست؟ اپلیکیشن سرور یا سرورهای برنامه به جای رایانه های کاربران که برنامه ها را به صورت محلی اجرا می کنند، برنامه ها را در خود اجرا می کنند. به عنوان مثال ممکن است سیستم شخصی شما منابع و قدرت کافی برای استفاده از برنامه فتوشاپ را نداشته باشد ، و یا قصد تبدیل فرمت یک فایل ویدیویی را دارید و نمی خواهید برنامه ای را روی سیستم خود نصب کنید؛ بنابراین می توانید به صورت آنلاین وارد یک وب سایت مرتبط شده و این کار را در آنجا انجام دهید.
میل سرور چیست؟ سرور ایمیل چیست؟ تمام این سوالات پاسخی یکسان دارند.میل سرور ، سروری است که ایمیل را از فرستنده گرفته و تحویل گیرنده می دهد.محبوب ترین mail server هایی که در دنیا از آن ها استفاده میشود ، Yahoo و Gmail هستند.
هنگامی که یک وب سایت برای خود راه اندازی می کنید، یک میل سرور نیز در آن قرار دارد که به وسیله آن می توانید ایمیلی مخصوص خودتان داشته باشید.به عنوان مثال وب سایت webzik.ir ایملی به اسم info@webzik.ir دارد که مخصوص دامنه خودش می باشد.
این server ها نام دامنه های رایانه ای را به آدرس های IP زبان رایانه تبدیل می کنند. به عنوان مثال این server نام دامنه google.com را به آدرس آی پی ۱۷۲٫۲۱۷٫۱۴٫۲۲۸ تبدیل می کند.
شبکه های بازی بزرگ از server ها برای اتصال کاربران از سراسر جهان استفاده می کنند. اینserver ها میزبان بازی های آنلاین چند نفره هستند.
سرورهای پایگاه داده به عنوان فضای ذخیره سازی بزرگی عمل می کنند که سازمان ها از آن استفاده می کنند.وظیفه آن ارائه اطلاعات به کاربران ، فراهم سازی دسترسی هم زمان کاربران به اطلاعات و تضمین امنیت اطلاعات و داده هاست.
سرورهای FTP برای انتقال فایل ها از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر استفاده می شوند. فایل های آپلود شده از رایانه شما به server منتقل می شوند در حالی سیستم دیگری فایل ها را از روی server دانلود می کند.
سرورهای پروکسی به عنوان پلی بین server میزبان و مشتری عمل می کنند.بدین صورت که کاربر ابتدا درخواست خود را به سرور پروکسی ارسال کرده، و سپس سروس proxy درخواست را به server اصلی می فرستد.
با استفاده از مجازی ساز، یک سرور اختصاصی را به چند server کوچکتر و اختصاصی تقسیم می کنند که به آن سرور مجازی گفته می شود.
server ها از نظر پلتفرم و سیستم عامل به دو دسته زیر تقسیم می شوند:
حرف آخر
در قسمت بالا به تعریف سرور و انواع و اقسام آن (سرور چیست و انواع آن) پرداختیم.هم چنین server ها را از جنبه های مختلف دسته بندی کرده و آن ها را برای شما شرح دادیم.امیدواریم با مطالعه این مقاله با معنا و مفهوم سرور آشنا شده باشید.در صورت وجود سوال و هرگونه ابهام میتوانید در قسمت نظرات، در پایین همین صفحه سوالات خود را مطرح کنید.تیم پشتیبانی وب زیک در سریع ترین زمان پاسخ گو شما خواهند بود.
سوالات متداول
سرور یک کامپیوتر همیشه روشن است که در تمام ۲۴ ساعت شبانه روز به اینترنت متصل است و آماده ارائه خدمات به کاربران می باشد
سرورها سخت افزار قوی تری دارند و همیشه به اینترنت و برق متصل هستند، در حالی که کامپیوتر های شخصی سخت افزاری معمولی دارند و همیشه به اینترنت و برق متصل نیستند.
بله می توان از کامپیوتر و لپ تاپ شخصی به عنوان سرور استفاده کرد.
از سرور ها درون شبکه ها برای به اشتراک گذازی منابع و سخت افزار و همچنین ارائه خدمات به کاربران دیگر شبکه استفاده می شود.
3 Comments
واسه بالا آوردن سایت از سرور ویندوزی ام میشه استفاده کرد؟؟؟
سلام چند تا سایت خوب واس خرید سرور میگید
چجوری کامپیوتر خودمو سرور کنم؟