هاست به قسمتی از فضای سرور گفته می شود که اطلاعات درون آن ذخیره می شود. در زبان فارسی به هاست (HOST) میزبانی وب نیز گفته می شود.هر سرور می تواند به چندین هاست تقسیم شود.برای درک بهتر موضوع ، کامپیوتر یا لپ تاپ خود را سرور در نظر بگیرید.بدین ترتیب درایو هایی که درون سیستم شما وجود دارند به عنوان هاست شناخته می شوند.
در ساده ترین حالت هاست فضایی می باشد که اطلاعات وب سایت ها درون آن ذخیره میشود.هاست ها انواع مختلفی دارند ، که بسته به شرایط و نیاز می توان از هر کدام استفاده کرد. هاست ها را می توان از جنبه های متفاوتی مورد بررسی قرار داد و آن ها را طبقه بندی کرد که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار می دهیم.
یکی از جنبه هایی که می توان بر اساس آن هاست ها را طبقه بندی کرد، نوع تخصیص حافظه در آنهاست که در زیر به آنها اشاره کردیم:
یک هاست اقتصادی و به صرفه از نظر هزینه می باشد.در این حالت یک سرور منابع خود را بین چندین هاست تقسیم می کند و هر هاست میزبان یک وب سایت می شود.اکثر وب سایت های اینترنتی از این نوع هاست استفاده می کنند.
در این نوع از میزبانی وب ، یک سرور را با استفاده از نرم افزار مجازی ساز به چند سرور کوچک تر تقسیم می کنند.در این حالت منابعی که در اختیار کاربر قرار می گیرد بیشتر است و آزادی عمل بیشتری نیز دارد.
در این حالت یک سرور تنها میزبان یک وب سایت است.بدین صورت که تمام منابع و قدرت سرور فقط در اختیار همان وب سایت قرار می گیرد.هزینه این نوع هاست ها بسیار بیشتر از هاست های قبلی می باشد.
در این نوع هاست ، چندین سرور با یکدیگر شبکه می شوند و وب سایت شما بر روی آنها پیاده سازی می شود.در واقع سایت شما می تواند در صورت نیاز از منابع تمام سرور ها استفاده کند.در این نوع هاست ها ، حفظ امنیت دشوار است.
هم چنین هاست ها را می توان از لحاظ سیستم عامل مورد بررسی قرار داد و آنها را به صورت زیر طبقه بندی کرد:
هاستی که سیستم عامل آن لینوکس است.اکثر وب سایت ها از هاست های لینوکسی استفاده می کنند.
همان هاست لینوکسی می باشد، با این تفاوت که تنظیمات و پیکربندی خاصی روی آن اعمال شده تا برای وب سایت های وردپرسی بهینه باشد و مشکلی پیش نیاید،چرا که وردپرس منابع زیادی از سرور را مصرف میکند.
هاستی که برای پایتون بهینه سازی شده و می توان سایت های پایتونی را رو آن اجرا کرد.
هاستی که سیستم عامل آن ویندوز است.
همان طور که در قسمت بالا اشاره کردیم برای سایت های وردپرسی باید هاست وردپرس تهیه کنید.هاست های لینوکسی برا سایت های وردپرسی مناسب نیستند چرا که تنظیمات و پیکربندی های لازمه روی آن ها انجام نشده.
حرف آخر
در این مقاله با هاست و انواع آن آشنا شدیم و به بررسی و کاربرد هر کدام از آن ها پرداختیم.نکته آخری که باید ب آن توجه کنید این است که در بسیاری از موارد افراد ، هاست و سرور را به جای یکدیگر به کار می برند،چرا که در بسیاری موارد یک دیگر را پوشش می دهند.با این حال باید بدانید که سرور و هاست با یک دیگر متفاوت هستند و یکی نیستند.جهت دریافت پشتیبانی و مشاوره رایگان در زمینه تهیه هاست، می توانید با کارشناسان ما در وب زیک ارتباط برقرار کنید.