سئو(SEO) مخفف عبارت (search engine optimization) می باشد که در فارسی به معنای بهینه سازی موتور جست و جو است.
بهینه سازی برای موتور های جست و جو (search engine optimization) که به اختصار سئو (SEO) نامیده می شود، مجموعه فعالیت هایی است که بر روی یک سایت پیاده سازی می شود، تا آن سایت در نتایج جست و جو گوگل رتبه بالاتری را کسب کند.برای درک بهتر به مثال زیر توجه کنید.
فرض کنید شما به دنبال خرید یک تلفن همراه هستید؛ به همین دلیل وارد گوگل شده و مثلا عبارت “خرید گوشی آیفون ۱۳” را جست و جو می کنید.وب سایت های زیادی هستند که این گوشی را به فروش می رسانند، اما گوگل تمام آن وبسایت ها را به شما نمایش نمی دهد و تنها چندین وبسایت را در معرض دید شما قرار می دهد. در این مثال وبسایتی که به عنوان اولین سایت برای شما در صفحه نتایج گوگل ظاهر می شود، دیجی کالا است.
این بدان معناست که وب سایت دیجی کالا سایت خود را سئو کرده، تا در صورتی که کاربران اینترنتی به دنبال خرید آیفون ۱۳ بودند، وبسایت دیجی کالا بالاتر از بقیه، در صفحه نتایج جست و جو به کاربر نشان داده شود.
با توجه به مثال بالا می توان بسیار راحت و ساده به کاربرد سئو پی برد.در واقع افراد و شرکت ها با استفاده از تکنیکهای سئو می توانند رتبه بالاتری را در گوگل کسب کنند.هر چه سایت شما رتبه بالاتری داشته باشد، در نتیجه کاربران بیشتری وارد سایت شما می شوند(کاربران اینترنتی به ندرت وارد صفحه دوم نتایج گوگل می شوند، بنابراین اگر سایت شما در بین وبسایت های صفحه نخست نتایج نباشد، عملا انگار وجود ندارید).کاربران بیشتر به معنای فروش و درآمد بیشتر است.
تکنیک های سئو به ۳ شکل پیاده سازی می شود:
هر یک از مفاهیم بالا را به صورت کامل، در یک مقاله جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم.
در بهینه سازی سایت، فعالیت هایی که منجر به افزایش رتبه سایت می شوند، به دو قسمت کلی سئو داخلی و سئو خارجی تقسیم می شوند.سئو داخلی به کلیه فعالیت هایی که داخل سایت جهت بهینه سازی صورت می گیرند،اطلاق میشود.در طرف مقابل سئو خارجی نیز به تمام فعالیت هایی اطلاق می شود که خارج از سایت، جهت بهینه سازی صورت می گیرد.
یک سری فاکتورها برای سئو سایت اساسی و مهم هستند (اصول سئو)، که در صورت رعایت آنها می توانید زودتر به نتیجه برسید.در ادامه برخی از آنها را عنوان می کنیم:
۱ – سرعت لود سایت
۲ – بهینه بودن حجم و کیفیت تصاویر
۳ – استفاده درست از تگ های H1 – H6
۴ – قرار دادن Title برای صفحات
۵ – قرار دادن Description برای صفحات
۶ – بهینه بودن کدهای قالب و…
فاکتور های مهم سئو از دید گوگل ۲۰۰ مورد می باشد (اصول اولیه سئو) ، که در مقاله ای جداگانه تمام آنها را ذکر می کنیم.
حرف آخر
در این مقاله با مبانی سئو آشنا شدیم؛ چرا که نکات سئو بسیار بیشتر و گسترده تر از این مقاله می باشد.در مقاله های بعدی هر یک از مفاهیم سئو را به صورت کامل و جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم.در صورت هر گونه سوال در رابطه با معنی سئو، می توانید آن را در قسمت نظرات ، با ما در میان بگذارید.تیم پشتیبانی وب زیک در اولین فرصت پاسخگو شما خواهند بود.
سوالات متداول
سئو یعنی بهینه سازی سایت برای موتور های جست و جو.
به یک سری فعالیت که باعث افزایش رتبه سایت در گوگل می شود، سئو گفته میشه.سئو باعث افزایش کاربران یک سایت می شود.
SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization است.