سرویس cdn مخفف عبارت content delivery network می باشد که در زبان فارسی شبکه تحویل محتوا ترجمه می شود.در ادامه این مقاله تعریف cdn و دلایل استفاده از آن را برای شما شرح می دهیم.
شبکه های تحویل محتوا (CDN) ستون فقرات اینترنت هستند که مسئولیت تحویل محتوا را بر عهده دارند. چه بدانیم چه ندانیم، هر یک از ما هر روز با CDN ها تعامل داریم. هنگام خواندن مقالات در سایت های خبری، خرید آنلاین، تماشای ویدیوهای YouTube و یا بررسی رسانه های اجتماعی.
مهم نیست که چه کاری انجام می دهید یا از چه نوع محتوایی استفاده می کنید، به احتمال زیاد CDN ها را در پشت هر کاراکتر متن، هر پیکسل تصویر و هر فریم فیلمی که به رایانه شخصی و مرورگر تلفن همراه شما تحویل داده می شود، پیدا خواهید کرد.
برای درک اینکه چرا CDN ها به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند، ابتدا باید مشکلی را که برای حل آن طراحی شده اند تشخیص دهید.
تاخیر آزاردهنده ای از لحظه درخواست بارگذاری یک صفحه وب تا زمانی که محتوای آن واقعاً روی صفحه ظاهر می شود وجود دارد.این فاصله تاخیر تحت تأثیر عوامل متعددی است که بسیاری از آنها مختص یک صفحه وب هستند. با این حال، در همه موارد، مدت زمان تاخیر تحت تأثیر فاصله فیزیکی بین شما و سرور میزبان وب سایت است.ماموریت CDN این است که تقریباً این فاصله فیزیکی را کوتاه کند و هدف آن بهبود سرعت و عملکرد بارگذاری سایت است.
در اصل، CDN محتوای شما را همزمان در مکانهای مختلف و در سرورهای مختلف قرار میدهد و خدمات بهتری را برای کاربران شما فراهم میکند. به عنوان مثال تصور کنید که شما ساکن آلمان هستید و قصد بازدید از یک سایت آمریکایی را دارید.به دلیل فاصله جغرافیایی بین آلمان و آمریکا، ممکن است اطلاعات سایت کمی با تاخیر برای شما بارگذاری شود.کاری که سرویس سی دی ان انجام می دهد این است که این فواصل جغرافیایی را از بین می برد.در واقع وقتی شما از سرویس cdn برای وب سایت خود استفاده می کنید، چندین نسخه از وبسایت شما در سروهای مختلف (در مناطق و کشور های مختلف) ایجاد می شود.
در این شرایط اگر کاربری قصد ورود به سایت شما را داشته باشد، اطلاعات وبسایت شما از نزدیک ترین سروری که سایت روی آن قرار دارد به سمت کاربر ارسال می شود؛ و بدین ترین سرعت بارگذاری افزایش می یابد.
امروزه تقریبا بسیاری از افراد،شرکت ها و کسب و کار ها از سی دی ان ها استفاده می کنند.واقعیت این است که اگر بخشی از کسب و کار شما آنلاین است، دلایل کمی برای عدم استفاده از CDN وجود دارد، به خصوص این که بسیاری از شبکه های توزیع محتوا (CDN) خدمات خود را رایگان ارائه می دهند.
با این حال، حتی به عنوان یک سرویس رایگان، CDN ها برای همه مناسب نیستند. به طور خاص، اگر شما یک وبسایت کاملاً بومیسازی شده را مدیریت میکنید، که اکثریت قریب به اتفاق کاربران شما در همان منطقه میزبانی سایت شما قرار دارند، داشتن CDN سود کمی دارد.
در دنیای ایده آل، CDN بخشی جدایی ناپذیر از میزبانی وب سایت خواهد بود. با این حال، زمانی که CDN ها برای اولین بار در اواخر دهه ۱۹۹۰ تأسیس شدند، بسیار گران بودند و تنها برای بزرگترین سازمان ها قابل دسترسی بودند.امروزه همه چیز تغییر کرده است و بسیاری از ارائه دهندگان هاست در واقع خدمات CDN را به عنوان یک افزونه چک باکس ارائه می دهند.
امنیت : CDN ها امنیت را با خدماتی مانند کاهش DDoS، WAF افزایش می دهند.
دسترسی : CDN ها می توانند ترافیک بیشتری را مدیریت کنند و بهتر از سرور مبدا از خرابی شبکه جلوگیری کنند و در دسترس بودن محتوا را افزایش دهند.
بهینه سازی : این شبکه ها ترکیبی متنوع از خدمات بهینه سازی عملکرد و محتوای وب را ارائه می دهند که مکمل محتوای ذخیره شده سایت است.
صرفه جویی در منابع و هزینه : CDN ها مصرف پهنای باند و هزینه ها را کاهش می دهند.
افزایش سرعت : استفاده از CDN ها زمان بارگذاری صفحه وب را بهبود می بخشند و نرخ پرش را کاهش می دهند. هر دو این موارد کاربران را از رها کردن سایت با بارگذاری کند باز می دارد.
CDN های زیادی با ویژگی های مختلف در دسترس هستند. سرویس های زیر از معروف ترین ها می باشند:
حرف آخر
در این مقاله شبکه تحویل محتوا را تعریف نموده و نحوه عملکر آن را برای شما شرح دادیم.در صورت وجود هرگونه ابهام و سوال در این رابطه می توانید در بخش نظرات در پایین همین صفحه، سوالات خود را از کارشناسان ما در وب زیک بپرسید.