روتر یا مسیریاب یک وسیله فیزیکی یا مجازی است که اطلاعات را بین دو یا چند شبکه کامپیوتری جا به جا می کند. در واقع روتر ها چندین شبکه کامپیوتری را به یکدیگر متصل می کنند.
مسیر یاب ها وظیفه اتصال شبکه ها به یک دیگر را بر عهده دارند.هم چنین روتر ها مسئول مسیریابی در شبکه هستند،تا داده ها در سریع ترین زمان به مقصد برسند.
در زیر انواع مختلف مسیر یاب آورده شده است:
در اداره، منزل یا ایستگاه راه آهن و … وجود دارد و سیگنال بی سیم ایجاد می کند. فرض کنید که در دفتر حود هستید، ما می توانیم با استفاده از سیگنال های بی سیم به اینترنت متصل شویم زیرا لپ تاپ شما در محدوده سیگنال روتر است. ما می توانیم با قرار دادن شناسه کاربری و رمز عبور، امنیت مسیر یاب ها را تامین کنیم. روترهای بی سیم به صورت عمومی در دسترس هستند.
همان طور که از نام آن مشخص می باشد،برای اتصال به آن نیاز به یک سیم داریم.اگر به یک بانک یا کالج کوچک یا اداره مراجعه کنیم، می توانیم مشاهده کنیم که یک رایانه شخصی یا لپ تاپ با استفاده از کابل به اینترنت وصل شده است و آن روتر سیمی است.
در لبه ستون فقرات شبکه قرار می گیرد و می تواند به مسیر یاب های اصلی متصل شود. می تواند سیمی یا بی سیم باشد و بسته های داده اینترنت را بین یک یا چند شبکه توزیع می کند. اما بسته های داده اینترنتی را در شبکه ها توزیع نمی کند.
این مسیر یاب برای کار در ستون فقرات یا هسته اینترنت طراحی شده است. از چندین رابط مخابراتی با بالاترین سرعت و استفاده در اینترنت اصلی پشتیبانی می کند. این می تواند داده ها را با سرعت کامل روی همه آنها ارسال کند. هم چنین بسته های داده اینترنتی را در داخل شبکه توزیع می کند. اما روتر هسته بسته های داده اینترنتی را بین شبکه ها توزیع نمی کند.
این مسیر یاب، پیش فرضی برای یک شبکه اشتراک گذاری رایانه است. طبق پروتکل افزونگی روتر مجازی (VRRP) عمل می کند. زمانی فعال می شود که روتر اصلی از کار بیفتد یا غیرفعال شود.
مودم adsl دستگاهی است که سیگنال های آنالوگ را به سیگنال های دیجیتال تبدیل می کند( وبرعکس).اما امروزه مودم ها امکانات بیشتری داشته و پیشرفت محسوسی داشته اند.مودم ها امروزه به عنوان یک روتر نیز عمل می کنند.در واقع مودمی که در خانه خود دارید یک مودم روتر است که هم کارکرد یک مودم را دارد و هم یک روتر(علاوه بر این به عنوان سوئیچ هم عمل میکند، که در مقاله مربوطه آن را بررسی خواهیم کرد).
حرف آخر
در این مقاله با مفهوم روترها(مسیر یاب) آشنا شدیم.هم چنین به بیان انواع روتر و کاربرد آن ها پرداختیم.هدف ما در این مقاله معرفی و آشنایی سطحی با روتر ها بود نه بحث و تحلیلی تخصصی.تیم پشتیبانی وب زیک پاسخگو سوالات شما در این زمینه می باشد، بنابراین در صورت وجود ابهام یا سوال، آن را با ما مطرح کنید.